Dejlig spejderudflugt med Semerkand Ungdom Ishøj. En masse udfordrende og eventyrlige stunder med fantastisk deltagelse af de unge spejdere.Herunder et referat fra en af de frivillige der var med på turen:

Semerkand ungdom var på spejdertur fra d. 9. april til d. 13. april 2016. Det var en herlig fredag eftermiddag, hvor solen skinnede og alle stod klar ved Semerkand Ungdom i Ishøj. Der var i alt 21 børn og 5 frivillige, der mødte op.

Da vi ankom til Grantoppen omkring eftermiddagen fik de unge spejdere informationer om dagsplanen, samt reglerne. Der blev lavet en gruppeopdeling, hvor hver gruppe skulle vælge en høvding og et gruppe navn. Høvdingen skulle føre an for gruppen de kommende dage. Dagens hovedopgave var at spejderne skulle sørge for deres egen aftensmad. Vores nye spejdere var ivrige efter at klargøre og forberede deres, egen mad, som var snobrød. Dagen blev så afsluttet med en aktiv leg, inden det blev for mørkt.

Mandag morgen var spejderne tidligt oppe, da vi havde en travl dagsordenen. De unge spejder startede dagen med at forbedrede morgenmaden, med hjælp fra de ansvarlige frivillige. Dagsordens første opgave, var at spejderne skulle ud at fiske.  Der blev desværre ikke den store fangst, men de fik undersøgt en masse krybdyr, og leget en masse omkring og i søen. Princippet bag opgaven var, at vise hvad det kræver for at få noget føde med hjem. Resten af dagen foregik ved hytten, med klassiske lege som fangeleg, tovtrækning og stafet.

Tirsdag var den helt store dag for spejderne, da vi skulle til sagnlandet lejre. Dagen startede med at de frivillige havde forberedt morgenmaden, så vi var ude i god tid. Der skulle nemlig også forberedes madpakker, som spejderne selv skulle stå for, da vi havde en lang dag foran os. Sagnlandet lejre var turens højdepunkt, det var nemlig denne dag vi fik mulighed for at deltage til mange forskellige workshop som dragt værksted, potteri, skrabning af træ osv.

Onsdag var en afslappende dag, da spejderne efterhånden var blevet træt efter flere dages aktivitet. Hele dagen foregik ved hytten med en masse lege, men specifik en leg, blev leget i flere timer. Denne leg handler om, at vælte nogle stablede sten, fra en hvis længde. Når det har lykkes at vælte stenene, får man adgang til at dyste mod hinanden, ligesom i høvdingebold, men med frie rammer. I dette spil er det dog kun den ene hold som har bolden, hvor det andet hold skal stable stenene igen, uden at blive ramt, for at opnå et point. Mens spejderne fik leget deres lege, var de frivillige i gang med at forberede deres mad.

Sidste dag gik med oprydning og evaluering. Der var mange positive røster og da alle børnene var bybørn så var det helt nyt at prøve at deltage til forskellige workshops, fiske, lave snobrød, samles til sang om bålet mv.

Lejren blev ryddet op og derefter var turen hjemad.

Tak for endnu en fantastisk lejr!