Semerkand Ungdom har for første gang arrangeret en spejderudflugt, på baggrund af en masse timers undersøgelse. Herunder et referat fra bestyrelsesmedlem Faruk Uslu, der var en af de frivillige med på turen :

Semerkand ungdom var på spejdertur fra d. 13 maj til d. 15 maj 2016. Det var en herlig fredag eftermiddag, hvor solen skinnede og alle stod klar ved Semerkand Ungdom i Ishøj. Alle børnene var glade og spændte, fordi de skulle til deres første spejdertur. Der var i alt 25 børn og 6 frivillige, der mødte op.

Da vi ankom til Bedsted var det næsten aften, derfor serverede vi aftensmad til børnene og de fik informationer om dagsplanen, samt reglerne og der blev delt i grupper. Hver gruppe skulle vælge en høvding og et gruppe navn. Høvdingen skulle føre an for gruppen de kommende dage.

På dagsordenen var der ”zombieleg”. Zombieleg foregår ude i skoven. Det handler om at zombierne skal løbe væk fra landsbyfolket. Landsbyfolket havde fået lommelygter og de skulle finde zombierne i skoven. Børnene var zombier og de var gode til at gemme sig i skoven. De voksne var landsbyfolket. Legen blev færdig da alle zombierne blev fundet.

Lørdag morgen startede tidligt, fordi der var hel masse på dagsordenen og vi startede med skattejagt, hvor der var 6 poster som de skulle finde. Hver post var et spørgsmål, som fik børnene til at tænke på et bestemt dyr, som de selv valgte at arbejde med.  Da grupperne fandt alle posterne skulle de lave en tegning af dyret med naturlige materialer, som de havde valgt. Slutteligt skulle alle grupper fremlægge deres valgte dyr til de andre grupper og derefter blev der en vinder, som fik en præmie for deres gode indsats.
Det næste på dagsordenen var bueskydning, riffelskydning (softgun) og pilskydning. Vi blev delt op i 2 grupper og så skulle vi prøve at få de bedste resultater. Det var virkeligt dejligt at se glæden i børnenes øjne for dem som aldrig havde prøvet bueskydning eller lignende før.

Da vi ankom til hytten havde høvdingerne en opgave. De skulle arrangere i deres gruppe at finde grene, som skulle bruges til snobrød. Det var lidt svært for børnene at finde den korrekte gren længde og tykkelse, men det lykkedes. Nogle af børnene havde aldrig prøvet at sidde om bål og spise snobrød før, så for dem var det en meget sjov og lærerig oplevelse.

Sidste dag var baseret på ridning og evaluering, samt oprydning. Vi startede dagen med at ride og det gjorde vi ude på en ride klub, som var i nærheden af lejren. Der blevet ridt både inde- og udendørs. Børnene ville meget gerne, helt frivilligt, også prøve at rense stalde og det fik de lov til af de ansvarlige på ride klubben. Pga. den gode indsats ved rensning af staldene, blev der serveret kage og saftevand til os. Herefter var turen tilbage til lejren med klassiske lege som fangeleg, tovtrækning og stafet.

Inden der skulle ryddes op og turen skulle gå hjemad igen, blev der udført en evaluering blandt alle deltagerne. Evalueringen foregik mundtligt. Der var både positive og negative ting. De positive vægtede dog højst.  Børnene var mest glade for at programmet var helt fyldt op og at der var meget nyt og anderledes de kunne prøve i forhold til hvad de laver i skolen eller i byerne. Alle børnene var by børn så det var helt nyt at prøve ridning, skyde med bue, lave snobrød, samles til sang om bålet mv.
Lejren blev ryddet op og derefter var turen hjemad.