Semerkand Ungdom, har i anledning af Kommunalvalget 2017, valgt at afholde et foredrag med Jeppe Søe. Foredraget blev afholdt for at inspirere de deltagende til at værne demokratiet.

Et kort resume fra dagen.

Velkomsttalen blev givet af Ali Ilhan. Velkomsttalen blev efterfulgt af foredrag ved Jeppe Søe. Jeppes foredrag var delt i 2 dele. Første del omhandlede ham selv og hans verdensrekord i det længste foredrag (24 timer). Hvilken magt ordet har og hvordan hans højskoleophold har haft en påvirkning på ham. Dernæst begyndte Jeppe at fortælle om hans egen rolle som journalist, hvorfor han forlod jobbet som studievært og hvordan dagens medieverden fungerer.
Andel del af foredraget omhandlede, hvordan medierne har en effekt på demokratiet. Medierne sætter dagsordenen, men folket har nu i en meget større grad mulighed for at påvirke denne dagsorden, hvor det før var igennem læserbreve og spalteplads på aviserne, hvorved aviserne selv kunne bestemme, hvad de ville bringe, så kan folket nu direkte selv sætte dagsordenen. Lad det være sig igennem de sociale medier, hvor noget kan gå viralt og tvinge toppolitikere til at tage stilling og medier til at bringe det på dagsordenen. Det kan også være igennem blogs, afstemninger, hjemmesider, YouTube-videoer og an masse andet på internettet.
Vi takker Jeppe Søe for det interessante og oplysende foredrag! Vi håber på en gentagelse! 😉